Nyheder > Info fra 2020
Otterup 02-11-2020
Hjertestop 01-11-2020 Ca. Kl 13:00 til 13:30
Patienten er en 86-årig mand som falder om med hjertestop, konen som er ca. samme alder, får fat i en nabo, denne henter hjertestarteren på Uggerslev forsamlingshus, og løber tilbage og hjælper konen med HLR. Der bliver stødt 2 gange før ambulancen kommer, hvor de tager over.
Min anke går på at vi ikke er kaldt, ligesom hjertestarteren ikke et taget med til udlæsning, og desuden har Redderne glemt noget andet udstyr, som nu befinder sig ved mig.
Allerede fredag kl. 7:45 blev jeg kontaktet af nogle Akuthjælpere fra Søndersø området, de havde set ambulancen og akutbil med udrykning men var ikke blevet kaldt. Jeg kan se i lokken at det sidste kald der er der er d. 30-10-2020 Kl.03:19
Jeg har talt med Kim Ahlers i dag, og denne har beklaget at Regionens system ikke har kaldt os i flere dage, det er deres fejl, og Kim har beklaget meget, ligeledes har Kim også talt med nogle fra Ambulance Syd så disse afhenter deres udstyr og den hjertestarter der er brugt her ved mig i dag.
Efter en sådan hændelse vil Niels Henrik Nielsen 61792716 og undertegnede gøre en indsats for at lave et hold til alm. førstehjælp i Uggerslev forsamlingshus snarest, og så vil jeg prøve efter dette at få disse personer opgraderet til Akuthjælpere.
At regionens kaldesystem ikke har virket i flere dage er noget lort, men det bekræfter mig i at hvis vi ikke havde haft nogle i området som kunne træde til i et sådan tilfælde så var denne person ikke kommet levende på sygehuset, og derfor vil jeg atter mene at vi skal have lov til at have vores Førstehjælpere med i vores udkaldssystem, for på den måde har vi mulighed for at kende hinanden, og i et sådan tilfælde selv kan ringe til en anden nabo, når Regionen Svigter
MVH